Angelica Ahlrik

Om Angelica

Mitt intresse för hälsa växte fram på gymnasiet. Jag utbildade mig till simlärare och ledare i vattengympa och vattenaerobic. Några år senare började jag med styrketräning och fick upp ögonen för fitness, Jag kände snabbt hur mycket mer energi jag fick i vardagen, hur mycket starkare jag blev och hur jag kunde forma kroppen. Jag insåg även att så mycket handlade om vad jag åt och när jag åt vad.
Jag ville lära mig mer!

2011 blev jag klar med mina studier till Lic.Personlig Tränare och Träningsonsult via The Academy i Stockholm. Jag har under åren jobbat som PT och gruppträningsinstruktör på gymkedjor som SATS, Atlantica Joy och Nordic Wellness. 2013 blev jag utsedd till Årets instruktör. En utmärkelse som jag bär med mig i hjärtat varje dag. 2014 valde jag att gå min egen väg och satsa på mitt egna företag.

Sedan några år tillbaka har jag ett nära samarbete med organisationen Ung med psoriasis/psoriasis artrit. Jag är med som tränare och föreläsare på event för olika åldrar. 2015 åkte jag med som tränare på deras klimatresa till Spanien.
Image
Image
Jag jobbar idag aktivit med att coacha och träna klienter individuellt, i mindre grupper samt med företagshälsa. Det är klienter med mål att lära sig springa, hitta tillbaka till sina rutiner, gå upp i muskelmassa, gå ner i vikt, springa ett maraton, komma tillbaka efter en skada, bli starkare i bänkpress, bli rörligare, lära sig mer om kost till klienter som helt enkelt önskar mer energi i vardagen. Jag jobbar även som PT på resande fot där jag åker hem till klienter som av någon annledning önskar hemmaträning. Allt för att skapa möjligheterna till rutiner som håller i vardagen.

Jag kommer under 2019 fördjupa mig mer i den psykiska ohälsan och vägen mellan olika diagnoser, utskrivning av läkare, terapeut till vardagslivet. Att stärka individer som upplever en begränsning pga av fysisk eller psykiska ohälsa. Människor som behöver stöd mellan sjukvård och vardag för att skapa en bestående, funktionell livsstil.

Min vision

Jag vill motivera till en hållbar livsstil och sprida kunskap om kost som är bra både för hälsan och miljön. Om vikten av att röra på kroppen oavsett ålder, mål eller vad motivationskällan till rörelse än är. Det gäller att våga prova nya saker, göra det på ett skonsamt sätt, fokusera på sina styrkor och ha roligt under resan.

Mina utbildningar

Jag är Lic.Medicinsk PT, kostrådgivare, styrketräningsinstruktör, hälsoinformatör och löpcoach via The Academy i Stockholm. Jag är även utbildad simlärare och Jumping Fitness instruktör. Förutom att jobba med klienter individuellt så är jag gruppträningsinstruktör i bla seniorträning, mammaträning, cykel, box, core, HIIT, cirkelträning, vattengympa och yoga.

Gymmet


Jag tränar mina klienter på Yama spa&fitness på Billingehus i Skövde. Här har vi tillgång till ett nyrenoverat gym, salar samt varmvattenspool. Gymmet har en fantastisk utsikt och atmosfär, om du bokar ett morgonpass kan du avsluta med frukost en trappa upp.

Precis utanför dörren så har vi även tillgång till motionsspår, slalombacke och utegym. Det finns något för alla!
Image

Några av mina uppdragsgivare

Kontakt

Kontakt

PT Angelica Ahlrik

 
Adress
Alphyddevägen, 541 33 Skövde
 
Telefon
070-4056295
 
Email
angelica.ahlrik@live.se